Claus Roager: “Det er ikke bedre at være én type end en anden”

Kan man tale om introverte og ekstroverte typer inden for Enneagrammet? Det kan man i hvert fald. Og hvis man gør det, så er Claus Roager en af de bedste at spørge. Han er nemlig Enneagram-ekspert på et niveau, hvor han er blevet kendt som Danmarks Enneagram-rockstar. I dette podcastafsnit deler han ud af sin store viden – og giver introverte et kærlig spark bagi. 

 

Claus Roager er den første ekstroverte gæst, der har fået lov at være med i podcasten. Det har han fået, fordi han har en enorm viden om Enneagrammet og en fantastisk evne til at formidle den. Han oplever, at introverte ofte bliver misopfattede, og derfor vil han rigtig gerne være med til at udbrede budskabet om, hvad det egentlig vil sige at være introvert.

Verden har sådan en forestilling om, at vi ikke kan bruge introverte til noget. Men endnu værre er: der er nogle introverte, der er begyndt at tro på det.

Claus Roager er en af Danmarks mest anvendte undervisere inden for Ennegrammet. Men i virkeligheden vil han hellere være kendt som ekspert i relationer. Ifølge ham er der to vigtige ting her i livet: Det er kærlighed og relationer. Og for at opnå de bedste relationer er vi nødt til at kunne forstå og forholde os til hinanden. Dét hjælper Enneagrammet os på bedste vis med.

Vi gennemgår ikke typerne så minutiøst, så hvis du vil tyvstarte, kan du læse mere om dem her: enneagramstedet.dk
Jeg tør godt afsløre, at vi er to meget forskellige typer. Claus er den meget ekstroverte type 8 med 7’er-vinge, mens jeg er 5’er med 6’er vinge, der er en af Enneagrammets mest introverte (om end ikke dén absolut mest introverte) type. Og netop disse to typer vil de blive rigtig meget klogere på – for både Claus og jeg deler ud af personlige eksempler og sammenligninger undervejs.

 

Lignende indlæg