3 gode råd fra netværksekspert: Sådan netværker du på LinkedIn

Pernille Taarup er ekspert i netværk, og ifølge hende behøver du bestemt ikke, at være super ekstrovert for at være en god netværker. Faktisk mener hun sagtens, at du kan netværke hjemme bag skærmen.

På de sociale medier som Facebook og LinkedIn kan man tænke det hele igennem, før man skriver det, tænke sig om før man svare på en henvendelse, man kan skrive det om, inden man sender det afsted, og man kan rette i sine opslag løbende. Det er en meget introvert-venlig måde at netværke på, siger Pernille Taarup.

 

Vær aktiv på de sociale medier

Ved at være aktiv på de sociale medier kan du gøre opmærksom på dig selv ved at skrive din egen update, med ganske på ord, kommentarer og likes. Især LinkedIn er et rigtig godt sted til at netværke online og fagligt.

Relevante faglige grupper er også et godt sted at skabe online netværk og byde ind.

 

Udfyld din LinkedIn-profil

Og få nu udfyldt din LinkedIn-profil ordentligt, siger Pernille Taarup. Alt for mange har alt for få informationer på LinkedIn, og det er synd, for rigtig mange får efterhånden job og kontakter bare på baggrund af deres LinkedIn-profiler. En god LinkedIn-profil er den nemmeste måde at netværke, for når den er udfyldt ordentligt, kan du bare læne dig tilbage, og lade den klare resten for en stund.

 

Hold dit netværk ved lige

Introverte er også tit gode til at holde deres netværk ved lige, påpeger Pernille. Introverte er gode til at være opmærksomme på deres netværk, sende en besked engang imellem for at holde kontakten og få skrevet tillykke, når nogen får nyt job eller har fødselsdag. Hvorimod ekstroverte har en tendens til at søge nye netværk, når der ikke er aktivitet i deres nuværende.

unnamed

Pernille Taarup har arbejdet som leder i over 20 år blandt andet i den finansielle sektor, som personalechef og som administrerende direktør i detailbranchen.

Pernille har stor praktisk erfaring med udvikling af teams og ledergrupper i både private og offentlige virksomheder og med udvikling af netværk hos både introverte og ekstroverte.  

 

Lignende indlæg