Netværksråd #5: Don’t fake it till you make it

Bliv bedre til at netværke som introvert: Don’t fake it till you make it

Det er et velkendt og velment råd, som du garanteret allerede har hørt: ”Fake it till you make it”. Men det er også en effektiv måde at brænde sit lys i begge ender og brænde ud, siger Christian Waldstrøm. Han peger på, at når man spørger folk, der går ned med stress, hvad det var, der skete, så følte de sig ofte overvældede af krav, som de ikke kunne se, hvor kom fra.

”Når man kigger på nogle af de folk, som er i midten af komplekse netværk, så lyder det som en rigtig god position at være i, men hvor er der også mange, der trækker i én hele tiden. Hvor må det være støjende for vedkommende.”

Som introvert fyldes man lettere op af input udefra, og derfor kan det også være en overvældende position at befinde i, hvis man har et enormt netværk, der skal vedligeholdes og som kræver noget af dig. Det er en følelse netværkseksperten godt selv kender til:

”Jeg har rigtig meget brug for at fordybe mig i det, jeg laver. Jeg bliver overvældet af for meget netværk og afbrydelser og spørgsmål og for mange møder.”

Derfor påpeger han også, at det er vigtigt, at man trækker sig engang imellem og er tro mod sig selv og sin måde at være på, fremfor at bruge sin energi på at være noget man ikke er.

Lignende indlæg