Netværksråd #7: Netværk som Emma Gad

Bliv bedre til at netværke som introvert: Netværk som Emma Gad

Her får du dagens sidste råd fra netværksekspert Christian Waldstrøm

Der var nok ikke noget, der hed netværksarrangementer på Emma Gads tid, men hun havde garanteret været god til det, hvis du spørger Christian Waldstrøm. Ifølge ham er der nemlig en dimension af dine evner til at netværke, der har at gøre med helt almindelig pli. Så du kan faktisk blive bedre til at netværke som introvert ved at læse Takt og tone.

”Mange af de gode råd til netværkere ligner til forveksling Emma Gad: Vær opmærksom, lyt mere end du taler, introducer hinanden så ingen står i en samtale, hvor to parter ikke kender hinanden. Det kan man jo bruge uanset om man er introvert eller ekstrovert. Det er almindelig høflighed på niveau med at sige tak for mad.”

Vi smed høfligheden ud med badevandet i ’68

Han mener, at når amerikanerne opfattes som ekstroverte, så er det, fordi de har lært en måde at begå sig på, så for eksempel smalltalk starter meget nemmere op. Mest karikeret med indledningsfrasen: “How are you doing?”.

For udlændinge kan danskerne godt virke lidt rå i kanterne, og her svarer vi ofte, at det bare er, fordi vi er et ret introvert folkefærd.

”Introverte og uhøflige, får jeg lyst at tilføje,” siger Christian Waldstrøm, ”jeg vil vove at påstå, at op mod halvdelen af netværksekspertens råd er nogle af de ting, vi smed ud med badevandet i ’68, da vores forældre sagde “fuck autoriteterne. Men der er altså en grund til at have høflighedsfraser – det får nogle ting til at flyde i samfundet.”

Fik du læst forrige netværksråd fra Christian: Netværksråd #6: Tag working-delen seriøst

Lignende indlæg